Om Ann-Mari

Ann-Maris historia

Ända sedan jag var ung har hälsofrågor intresserat mig . Jag blev sjukskötare 1985 med målet att fortsätta och studera till hälsovårdare. Jag ville arbeta med förebyggande vård.

Min första kontakt med yoga fick jag på arbetarinstitutet i Åbo 2001. Då var jag redan storkonsument att olika smärtmediciner. Jag hade spänningshuvudvärk dagligen och ont i kroppen.

Återkommande infektioner som ledde till kur på kur av antibiotika bröt ner mitt immunförsvar.

Genombrottet för en förändring kom då jag 2005 fick en anafylaktisk chock av v-pen penicillin. Nu var det dags att göra något. Jag visste som sjukskötare att medicinalternativen nu var mycket begränsade ifall jag blev sjuk. Jag fick stanna upp, tänka till, fundera på hur jag vill leva mitt liv.

Nu var det dags att bygga upp kroppens immunförsvar.

Men hur?

Med yogans hjälp, med hathayoga började jag min resa mot medvetenhet , att lära känna min kropp, lyssna på de signaler som min kloka kropp gav mig.

Jag började läsa på och testa i min egen matlagning , örter och kryddor, maträtter och frukter  för att stärka kroppen och få bättre motståndskraft mot virus och bakterier.

2012 började jag min hathayogalärarutbildning i Suomen Joogaliittos regi. Den pågick i 6 år, vilket var en jättebra och tillräckligt lång process för att ta in allt det yogan erbjuder.

Sakta men säkert började min kropp reagera positivt på de förändringar jag gjorde. Jag mår idag bättre och känner mig friskare än jag gjorde för 15 år sedan.  Jag äter nästan inga mediciner mer och jag mår bra.

2015 jag kom i kontakt med mediyoga i Sverige, Stockholm. Där utbildade jag mig till mediyogainstruktör. Minin egen yoga utövning nytt perspektiv . Jag har fördjupat mig i mediyogan och är nu mediyogaterapeut och lärare. Jag  utövar mediyoga regelbundet, varvat med ayurvediska maträtter, drycker och massage.( köket hemma hos oss ser emellanåt ut som ett kemilabb, med doft av örter och kryddor från öst)

Jag är ödmjuk inför de krafter som finns inom oss och i själva livet.

Jag är tacksam för varje dag  får leva  och vara frisk.  Yogan som en del av min vardag gör mig nöjd för den jag är.