Ann-Marin tarina

Nuoresta lähtien terveyskysymykset ovat kiinnostaneet. Valmistuin sairaanhoitajaksi 1985. Jatkoin opintojani terveydenhoitajaksi. Halusin tehdä ennaltaehkäisevää hoitoalan työtä.

Ensimmäisen yhteyden joogaan sain Turun työväenopistolla 2001. Olin silloin itse kipulääkkeiden suurkuluttaja. Minulla oli jännityspäänsärkyä, vaihtelevia kipuja kehossa ja jatkuva infektiokierre useine antibioottikuureineen.

Käännekohtana oli saamani anafylaktinen reaktio v-penisilliinistä vuonna 2005. Oivalsin että jotain on tehtävä. Sairaanhoitajana tiesin että jos sairastun vakavasti, lääkehoidon vaihtoehdot olivat rajalliset. Sain luvan pysähtyä miettimään, miten haluan elää elämäni.

Oli korkea aika rakentaa kehon immuunijärjestelmä uudelleen.

Mutta miten?

Joogan avulla. Aloitin hathajoogalla kohti tietoisuutta. Opin tuntemaan kehoni ja kuuntelemaan kehon viisaita viestejä.

Aloin lukea kaikkea mitä löysin joogasta ja muutin ruokavalioni. Opettelin mitkä yrtit, mausteet ja hedelmät tukevat immuunijärjestelmää.

2012 aloitin Suomen joogaliiton järjestämät, hathajooga-opettajan opinnot. Koulutus oli kuuden vuoden prosessi, jonka kautta opin omaksumaan joogan tarjoaman viisauden.

Vähitellen kehoni alkoi reagoida positiivisesti muutoksiin. Nykyisin voin paremmin ja tunnen olevani terveempi kuin 15 vuotta sitten. Kipulääkkeiden käyttö on vähäistä ja koen että voin  hyvin.

2015 tutustuin medijoogaan Ruotsissa. Opiskelin Tukholmassa  ja valmistuin ensin medijooga-ohjaajaksi. Sitä kautta olen saanut jooga harjoituksiin uusia ulottuvuuksia, ja sillä matkalla olen edelleen.

Jatkoin opintojani ja olen nyt sertifioitu medijooga-terapeutti ja -opettaja.

Koska medijooga on oheinen hoitomenetelmä perinteiselle Intialaiselle Ayurveda lääketieteelle, olen syventänyt tietoisuuttani omasta kehotyypistäni. Ayurveda on tänä päivänä osa elämäntapaani. Jokaisena päivänä olen kiitollinen saadessani elää terveenä. Jooga osana arkipäivääni tekee minut tyytyväiseksi ja sinut itseni kanssa. Olen nöyrä sisimmässäni olevien voimavarojeni edessä.